Businesscoach

Ernest Ouwejan coach voor toptalent
Ervaringen
Ik heb Ernest als businesscoach leren kennen bij mijn traject naar de rol van externe accountant, waar sociale vaardigheden (cultuur, gedrag en verandering) een onmiskenbare factor zijn. Ernest vervult, met zijn ervaring in zowel het sociale domein als de accountancy, een belangrijke rol. Ik zeg bewust vervult, want uitgeleerd ben je naar mijn mening op dit gebied, nooit. In de vorm van 1 op 1 gesprekken komt hij op een snelle, maar prettige manier tot de kern. Hij daagt je in zijn coaching uit en geeft praktische handvatten om meer zelfbewustzijn te creëren en jezelf verder te ontwikkelen.
Ik beveel Ernest van harte aan!
Hoek en Blok
Ervaringen
Op een cursus werd ik geraakt door een uitspraak van Ernest: "Topsporters laten zich ook coachen en begeleiden om beter te worden". Op basis hiervan heb ik besloten om in gesprek te gaan met Ernest en heeft hij mij geholpen om mij verder te ontwikkelen als professional. Ernest weet haarfijn onderscheid te maken tussen wie je bent en wat je doet. Wat je doet is vaak het gevolg van wie je bent. Door meer inzicht te krijgen in mijn eigen persoonlijkheid ben ik beter in staat om zaken in het juiste perspectief te zetten. Het mooie aan de begeleiding is dat het aantal gesprekken beperkt is, waarbij je snel tot de kern komt en je het geleerde snel kunt toepassen in de praktijk.
Partner Afier
Ervaringen
Deze reactie vind je op mijn LinkedIn profiel: "Ernest is een van die zeldzame mensen die meteen in een eerste gesprek tot de kern van zaken doordringt. Hij zit meteen in zijn kracht, bijna alsof hij er niets aan kan doen. Dat komt omdat hij oprecht geïnteresseerd in je is als medemens en wil weten waar je voor staat in het leven. Hij doet dat door oordeelloos (ook een zeldzame eigenschap) door te vragen naar het waarom achter je antwoorden. Dat is enerzijds confronterend maar anderzijds ook wel bevrijdend als je je er voor open durft te stellen. Daarbij is hij zelf transparant en kwetsbaar. Integer en zonder je te willen paaien benoemt hij je sterke kanten/talenten."
Ervaringen
2 jaar geleden heb ik een traumatisch ongeval meegemaakt waarbij ik 2 vingers heb verloren. Na een periode van herstellen en revalidatie ben ik ongeveer een jaar later weer vol goede moed aan de slag gegaan bij mijn werkgever.
Na een half jaar liep ik zowel privé en op mijn werk vast. Via mijn werkgever ben ik in contact gekomen met Ernest omdat ik in de accountancy werkzaam ben.

Tijdens de gesprekken met Ernest ben ik er achter gekomen dat mijn ongeluk een kant van mij naar boven haalde, waar ik mij daarvoor niet erg bewust van was. Ik heb dat stuk altijd als te kwetsbaar beschouwd. Ernest heeft mij geholpen om mijn kwetsbare kant om te zetten in een kracht. Hierdoor ben ik voor de mensen (familie en collega’s) toegankelijker geworden en ben ik mij bewuster van de mensen om mij heen.

Ik durf te stellen dat wanneer ik deze sessies met Ernest niet had gevolgd ik mijn ongeluk niet goed had kunnen verwerken en niet tot deze inzichten was gekomen.
Afier
Ervaringen
In een sterk groeiende organisatie een leidinggevende rol vervullen en werken aan mijn eigen ontwikkeling is erg mooi en leuk. Maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Ernest heeft mij ontzettend professioneel en coachend geholpen mezelf te zijn in een zakelijke (veelal mannen-) wereld. Daarbij heeft hij mij vooral geholpen het beste uit mezelf te halen. Hij heeft de spiegel voor gehouden die ik nodig had om verder te kunnen groeien. Ik heb praktische tips gekregen en we hebben voorbeelden uit de praktijk doorgenomen om hier weer van te leren. Wat mij opvalt is hoe snel Ernest situaties weet te doorgronden en talenten en ontwikkelpunten naar boven krijgt. Het is absoluut een cadeau deze sessies te mogen volgen.
Carmen van Lopik

Businesscoach

Als businesscoach en gedragsdeskundige, coach ik professionals. 
Die coaching laat zich kortweg typeren als: kijken naar jezelf. Want jij bent immers alleen maar in staat om in je eigen gedrag iets te veranderen. Ik laat je in de spiegel kijken.

Topsport

In de topsport is het de normaalste zaak van de wereld dat getalenteerde mensen worden gecoacht. Juist de allerbesten worden gecoacht. Heel logisch. Daar worden deze talenten nóg beter van. Alle reden om, óók wanneer je in het bedrijfsleven tot de allerbesten behoort of wilt behoren, je jezelf laat coachen. 
Dat voorkomt ook paradigma verkleving. Lees mijn blog daarover.

Let op 

Er is iets wat goed is om je te realiseren. Je komt bij mij. Dat betekent dus dat er iets in jou is dat je tegenhoudt om te doen wat je wílt doen. Dat impliceert dat mijn coaching confronterend kan zijn. Je komt absoluut jezelf tegen. Deze aanpak is dus niet voor iedereen weggelegd. Je hebt een groei-mindset nodig (lees mijn blog daarover). Niet iedereen is in staat en/of bereid om op zichzelf te reflecteren en de nodige stappen te zetten. Het is veiliger om naar anderen te kijken en te denken dat het aan hen ligt en niet aan jou. Dat heet zelfrechtvaardiging. Daarop zal ik als businesscoach steeds weer wijzen. Omdat het je leerproces in de weg staat. 

Commitment

Uit je comfortzone stappen is niet iedereen gegeven. Dat vraagt dan ook van jou 100% commitment. Alleen dán gaat deze investering succesvol zijn en zul jij veranderen en stappen zetten zoals je had gehoopt. Er moeten namelijk écht dingen anders. En dat is blijkbaar niet makkelijk. Daarom zoek je immers ondersteuning van een businesscoach.

Ervaring

In de afgelopen jaren heb ik als businesscoach veel ervaring opgedaan met mensen uit de accountancy, de techniek en de overheid.
Ik kom snel tot de kern. En hoewel mijn coaching een confronterende kan zijn, ben ik altijd heel respectvol. Daarom blijft er verbinding en komen mensen in beweging.

 

(Visited 7.572 times, 1 visits today)