heisessie

Een heisessie

In mijn ervaring zijn mensen in organisaties soms te aardig voor elkaar. Om de sfeer maar goed te houden spreken we elkaar te weinig aan. Daardoor worden dingen niet uitgesproken die wel uitgesproken zouden moeten worden.
Ik kom overigens ook mensen tegen die juist te bot zijn in hun uitingen. Soms onder het mom van: ik ben direct. Beide vormen leiden tot suboptimaal gedrag. Een heisessie is een goede gelegenheid om aan deze dingen te werken. Daarbij gaat het om twee aspecten: voldoende psychologische veiligheid en een hoge standaard.

Veiligheid

Waar een hoge standaard wordt gehanteerd zonder dat er voldoende psychologische veiligheid is, ontstaat een angstcultuur.
Wél voldoende psychologische veiligheid maar een lage standaard, houdt de bekende comfortzone in stand.
De kunst is om voldoende psychologische veiligheid te combineren met een hoge standaard. Dat leidt tot een organisatie waar geleerd en gepresteerd wordt. Een heisessie kan daarin heel positief bijdragen.

Plezier

Waar psychologische veiligheid met een hoge standaard wordt gecombineerd wordt niet alleen geleerd, er wordt ook efficiënt en met heel veel plezier gewerkt. Het levert dus heel veel op. De in de heisessie geïnvesteerde tijd verdient zich dus gemakkelijk terug.

Maatwerk

Een dergelijke heisessie is uiteraard maatwerk. Afhankelijk van wat er speelt ontwerp ik een traject op maat. Zo sluit wat we gaan doen naadloos aan op waar het probleem zit.

(Visited 21 times, 1 visits today)