Intervisie

Intervisie is een prachtig instrument om professioneel te reflecteren. Dat doe je samen met collega’s. Zeker in het begin is het handig om een facilitator bij de intervisie te hebben. Een professional die het intervisieproces begeleidt en er ook de nodige diepgang aan kan geven.

Ik neem zelf ook gedurende het jaar een aantal keren deel aan een groep voor intervisie. Als deelnemer dus. Dat vind ik noodzakelijk om mij te blijven professionaliseren. Ik heb het nodig om af en toe in de spiegel te kijken. Ben ik nog met de goede dingen bezig en doe ik de dingen nog goed? Heb ik blinde vlekken? 
Daarnaast heb ik heel wat jaren groepen voor intervisie begeleid als facilitator.

Ook voor professionals in de accountancy is intervisie een goede methodiek om met een kleine groep collega’s te reflecteren op het eigen functioneren. Om je zo bewust te worden van hoe jij je werk doet. En om te zien waar je dat kunt verbeteren. In de hectiek van alle dag is daarvoor vaak geen tijd. Via intervisie máák je daarvoor op een professionele manier tijd.

Daar ontwikkel je jezelf als persoon van. Daar ontwikkel je je ook als professional van. Daar gaat de kwaliteit van de werkzaamheden van omhoog. Daar wordt de sfeer in de teams beter van. Daar wordt het verloop van personeel minder van. Kortom: iedereen vaart er wél bij.  

Wil jij voor jouw organisatie ook intervisie? Klik dan hieronder voor contact!

 

Intervisie reviews
-Fantastisch hoe Ernest vanuit zijn expertise de diepere laag (gedrag, persoonlijkheid) aanboort en naast ons staat.

-Ernest gaat niet alleen in op 'operationele' oplossingen, maar ook de laag eronder: jij ervaart een probleem, maar waarom en wat zegt dit over jouw persoonlijkheid(skenmerken).

-We behandelden twee vraagstellingen die herkenbaar zijn uit de praktijk en waar goede, praktische tips vanuit de groep voor zijn gegeven. Het was een waardevolle, praktijkgerichte ochtend waarbij in alle openheid en soms ook kwetsbaarheid dingen zijn gedeeld binnen de groep. Hiermee is gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling op het gebied van het aansturen van controleteams, maar ook op het gebied van leiding geven aan de organisatie als geheel.

Van Ree Acountants
Groep partners
Intervisie reviews
-Goede sessie, liep lekker vlot, naast de praktische oplossing van de herkenbare situaties ook het duidelijk benoemen wat er gedaan moet worden om tot een oplossing van de (persoonlijke) oorzaak te komen.

-Geweldige intervisie waarbij echt ruimte was om met elkaar zaken te bespreken.

-Na elke ronde van vragen kwam er een verdieping waarbij trainer uitstekend aangaf wat de bedoeling was en zelf ook een duit in het zakje deed.

-Prettig op de achtergrond aansturend, iedereen bij de sessie betrekken en toch op een efficiënte manier doel realiseren.

-Ernest was erg goed! Was meelevend op persoonlijk vlak en was van enorme meerwaarde.

Van Ree accountants
Groep relatiebeheerders
(Visited 2.821 times, 1 visits today)